Judit
2 °C
7 °C

Neten, mobilon és postán is voksolnak az angolok

2002.05.02. 13:18
Helyhatósági választásokat tartanak csütörtökön Angliában, 174 önkormányzat - köztük London 32 kerülete - mintegy hatezer képviselői mandátumáért 18 ezer jelölt szállt harcba.

Hét város lakossága számára először nyílik lehetőség a polgármester közvetlen megválasztására, másik öt településen népszavazás dönt arról, kívánnak élni a jövőben a polgármester közvetlen megválasztásának a lehetőségével. Az önkormányzati választásokon először kerül kipróbálásra az internetes illetve a mobiltelefonos szavazás, nyolc körzeti önkormányzat pedig a postai úton való voksolás mellett döntött.

A 174 önkormányzat többsége, 69 a kormányzó Munkáspárt vezetése alatt áll, a Labour több mint 2700 mandátumának megvédésére készül. 33 helyhatóságot az ellenzéki toryk, 13-at a liberális demokraták ellenőriznek. A negyedik legnagyobb erő az idei választásokon a Zöld Párt lesz, amely a korábbi helyhatósági választásokon elért jó eredményén felbuzdulva 1989 óta a legtöbb jelöltet, 1075-öt állított Anglia szerte.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?