Judit
2 °C
7 °C

Bush katonai segélyt küld Karzainak

MTI
2002.05.03. 08:54
Az afganisztáni újjáépítés támogatására vonatkozó amerikai elkötelezettséget erősítette meg Hamid Karzai ideiglenes afgán kormányfővel telefonon beszélgetve George Bush elnök, majd utasítást adott védelmi minisztériumának kétmillió dollár értékű katonai segítség nyújtására Kabulnak.

Ari Fleischer fehér házi szóvivő közlése szerint a tízperces beszélgetés rendkívül baráti hangvételű volt. Bush és Karzai elsősorban az afganisztáni nemzetgyűlés közelgő összehívásáról, illetve a tálib rendszert végleg felváltó új kormányzat választásának kérdésköréről tárgyalt.

A Kabulba nemrég hazatért Muhammad Záhir Sah volt afgán király júniusban hívja össze a loja dzsirgát, a törzsi vezetők és nemzetiségi képviselők nagy nemzetgyűlését, amelynek tisztje, hogy megválassza az országot a jövő év végére tervezett választásig vezető kormányzatot.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?