Orsolya
7 °C
15 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

'Orbán nélkül jobb Visegrádban'

MTI
2002.05.03. 12:02
Orbán nélkül jobb Visegrádban címmel a visegrádi négyek együttműködésének javuló lehetőségeiről írt pénteki számában a Curentul című román napilap. A lap emlékeztetett Leszek Miller lengyel miniszterelnök kijelentésére, aki szerint Orbán Viktor magyar miniszterelnököt terheli a felelősség a visegrádi csoporton belüli kapcsolatok romlásáért, mivel a nyilvánvalóan szélsőséges felhangokkal terhelt nacionalizmus nem összeegyeztethető a csoport eredeti alapelveivel.

A Curentul szerint a politikai elemzők egyetértenek abban, hogy a magyarországi szocialisták visszatérése a hatalomba komoly biztosítékot jelent a négy ország közötti együttműködés felújítására. Az energikus magyar miniszterelnök egyetlen alkalmat sem hagyott ki arra, hogy a csoport többi tagját bírálja: hol a politikai vagy a gazdasági válságok miatt, hol pedig a múltból előásott problémákkal, mintha éppen az lett volna a cél, hogy megszakítsák az évek folyamán kialakult jó kapcsolatokat - írta a román újság.