Gál
6 °C
22 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Tűzharc az izraeli-libanoni határon

MTI
2002.05.06. 14:55
Szemtanúk közlése szerint a libanoni Hezbollah síita fegyveres szervezet légvédelmi tüzérsége hétfőn ágyúkkal adott le lövéseket az izraeli határra, és több lövedék izraeli területre hullott a Földközi-tenger partvidékén. Ezt megelőzően a libanoni rendőrség arról számolt be, hogy izraeli vadászbombázók az egymást követő második napon sértették meg az ország légterét: előbb a határ felett repültek át, majd Észak-Libanon felé vették az irányt. A libanoni légvédelem Iklim al-Tuffa körzetéből lövéseket adott le a gépekre, de nem találták el azokat. Ebben a térségben vannak a Hezbollah állásai is.

Az ENSZ a Libanon feletti izraeli berepüléseket a világszervezet által kijelölt "kék vonal" megsértésének tekinti. A "kék vonalat" a két ország között húzták meg a Dél-Libanonból való, 2000 májusi izraeli kivonulást követően, amelyre 22 évi megszállás után került sor - emlékeztet az AFP.