Erzsébet
1 °C
4 °C

Vizsgálják a Kínai-tengeren elsüllyedt állítólagos koreai kémhajót

MTI
2002.05.07. 11:22
Búvárok vizsgálnak a hónap eleje óta a Kelet-kínai-tenger mélyén, a Japánhoz tartozó Amami-szigetek O-szigete közelében egy hajót, amelyet a japán parti őrség tűzharcban elsüllyesztett a múlt év decemberében. A parti őrség egy illetékese szerint a vizsgálat célja: megállapítani, hogy kiemelhető-e a tengerfenéken, 90 méteres mélységben heverő vízi jármű, amelyről japán részről azt gyanítják, hogy észak-koreai kémhajó volt.

Japán 200 mérföldes gazdasági övezetében fedezték fel decemberben a parti őrség járőrnaszádjai a titokzatos hajót. Megállásra szólították fel, majd üldözőbe vették és lőttek rá, amikor az el akart illanni előlük. Az incidens óta négy holttestet leltek a vízen lebegve az elsüllyedt hajó körzetében, japán feltevés szerint mind a négy ember a hajó személyzetéhez tartozott. A tetemeken talált tárgyak, ruhadarabok koreai feliratokat viseltek. Japán médiajelentések szerint az egyik halott ruházatában, illetve a testéhez erősítve, kézi fegyvert és töltényeket találtak.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?