Pandora, Gabriella
-3 °C
3 °C

Tovább tart a Születés Templomának ostroma

MTI
2002.05.09. 10:18
Csütörtök reggel összeomlottak azok a tárgyalások, amelyek arra irányultak, hogy megoldják a betlehemi Születés Temploma köré vont izraeli ostromgyűrű felszámolásának problémáját. Az izraeli és a palesztin tárgyaló fél egybehangzó közlése szerint nem alakult ki egyetértés egy új palesztin követelés tárgyában. A palesztinok azt szorgalmazták, hogy európai megfigyelőket küldjenek a templomba. Ezt a követelést a palesztinok állítólag az utolsó pillanatban támasztották. Palesztin közlés szerint viszont Izrael a késlekedés oka, mert nem engedi az európai megfigyelőt a templomba.

Korábban már mindkét fél azt jelezte, a megállapodás létrejött, és megkezdődik a templomban rekedtek távozása. Három autóbusz már készen állt, hogy elvigye a templomban 5 hete tartózkodó palesztinokat, de a járművek reggel üresen távoztak. Csak az Izrael által veszélyes terroristának minősített 13 személynek kellett volna mindaddig az épületben maradnia, ameddig befogadásukat nem vállalja valamely ország. A templomban lévő 26 további, "harciasnak" minősített palesztint a tárgyalások jelenlegi állása szerint börtönbe szállítják, és bíróság elé állítják a Gázai övezetben. 80 személy várhatóan háborítatlanul elhagyhatja az egyházi épületegyüttest.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?