Vendel
7 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Száz gyanúsítottja van a karacsi merényletnek

MTI
2002.05.09. 13:44
Egy nappal a Karacsiban végrehajtott gyilkos merénylet után, amelynek következtében 14 ember, közöttük 11 francia életét vesztette, a pakisztáni rendőrség őrizetbe vett 100-nál több gyanúsítottat. Az iszlámábádi belügyminisztérium egyik felelős tisztségviselője az AFP-nek elmondta: az ország egész területén több mint száz gyanúsítottat vettek őrizetbe; mintegy 50-et Pandzsáb államban, 35-öt az Északnyugati tartományban, 30-at Beludzsisztán és 15-öt Szindh tartományban.

"A művelet folytatódik. Az őrizetbe vettek többsége különböző szakadár és "dzsihádszerű" szervezetek tagja; azzal gyanúsítjuk őket, hogy kapcsolatban állnak a tálibokkal vagy az al-Kaidával" - mondta az AFP-nek a belügyminisztériumi tisztségviselő. "Ezeket az embereket kihallgatjuk, és ha nem keveredtek bele egyik terrorista csoport akcióiba sem, akkor szabadlábra helyezzük őket. Ezt a biztonsági műveletet Pervez Musarraf elnök utasítására indítottuk a Karacsiban elkövetett merénylet után" - hangsúlyozta a forrás.