Gyöngyi
6 °C
13 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Megkezdődött a Születés Templomának kiürítése

MTI
2002.05.10. 07:22
Péntek reggel megkezdődött a betlehemi Születés templomának kiürítése az izraeliek és a palesztinok közti megállapodás nyomán. A CNN hírtelevízió egyenes adásban közvetítette, amikor az első palesztin elhagyta az épületet. A templomban tartózkodókat több autóbusz várta.

Az épületet több mint öt hete tartották körülzárva az izraeli hadsereg egységei. A templomban tartózkodó 124 palesztin sorsáról folytatott tárgyalások több ízben megrekedtek. A kiürítéshez vezető megállapodás szerint a fegyveresek közül 13 palesztint Tel-Avivon át Ciprusra szállítanak át, míg 26-an a palesztin irányítású Gázai övezetbe kerülnek izraeli kihallgatás után. A polgári személyek szabadon távozhatnak. A templomot elsőként a 13 Ciprusra küldendő fegyveres egyike hagyta el.