Gyöngyi
6 °C
13 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Bill Gates 50 millió dollárt ajánlott a szegény gyermekeknek

MTI
2002.05.10. 07:38
Bill Gates, a Microsoft óriásvállalat alapítója 50 millió dollárt ajánlott fel csütörtökön a szegény országok hiányos táplálkozástól szenvedő lakosainak megsegítésére a gyermekek helyzetének szentelt rendkívüli ENSZ-közgyűlés alkalmával.

A világszervezet gyermekvédelmi alapja, az UNICEF a rendkívüli ülésszakon Világméretű szövetség a táplálkozás javításáért (GAIN) néven új programot indított, amelynek célja a mennyiségi éhezés megszüntetésén túlmenően a táplálkozás minőségi javítása a szegény országokban.

Az A-vitamin hiánya vakságot okozhat az újszülötteknél; a vas és a folsav hiánya fejlődési rendellenességek, vérszegénység, az anyai és a magzati halálozás növekedésének előidézője. Világszerte kétmilliárd emberi lény - elsősorban nő és gyermek - szenved egyoldalú táplálkozás okozta hiánybetegségekben.