Hortenzia, Gergő
-1 °C
8 °C

Harminckilencre nőtt a dagesztáni merénylet áldozatainak száma

MTI
2002.05.10. 12:39
Harminckilencre nőtt a csütörtökön elkövetett dagesztáni robbantásos merénylet halálos áldozatainak száma: pénteken újabb sebesült halt bele sérüléseibe. A 110 sebesült közül kettőnek az állapota életveszélyes, másik kettőé pedig válságos. Dagesztánban gyásznappá nyilvánították május 10-ét.

Vlagyimir Putyin orosz elnök Nyikolaj Patrusevet, a Szövetségi Biztonsági Szolgálat (FSZB) igazgatóját bízta meg a nyomozás helyszíni koordinálásával. A nyomozást végző hatóságok közlése szerint biztató fordulatot vett a tettesek kézre kerítésére indított művelet, de egyelőre nem erősítették meg azt a széles körben elterjedt feltevést, hogy csecsen szakadárok követték el a terrorcselekményt. Viktor Kazancev tábornok, Putyin észak-kaukázusi megbízottja szerint mindesetre sikerült már azonosítani azt a kört, amelyikben keresni kell az elkövetőket.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?