Lukács
5 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Katonai tiszteletadással búcsúztatták a dagesztáni merénylet áldozatait

MTI
2002.05.11. 14:40
Az Oroszországhoz tartozó Dagesztánban szombaton katonai tiszteletadással búcsúztatták a csütörtöki merénylet 41 halálos áldozatát. A kaszpijszki flottatámaszponton lezajlott gyászszertartás után a szomszédos Mahacskalából elindult az a repülőgép, amely az áldozatul esett tengerészgyalogosok koporsóit szállítja Moszkvába.

A kaszpijszki főtértől nem messze, a bokrok közé rejtett pokolgép robbanása egy katonazenekart és egy temetői koszorúzásra menetelő díszegységet tizedelt meg a hitleri Németország feletti 1945-ös győzelem évfordulóján. A halottak között 17 gyerek és 18 katona van. A nyomozást végző orosz belbiztonsági szolgálat pénteken több gyanúsítottat letartóztatott. Szentpéterváron is őrizetbe vettek három olyan személyt, akinek köze lehetett a terrorcselekményhez, és szombaton Mahacskalába szállították őket.