Orsolya
7 °C
14 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Különös bombariadó a Reichstagban

MTI
2002.05.11. 15:45
Egy különös bombariadó miatt lezárták és átkutatták péntek éjjel a jelenleg a német parlament alsóházának helyt adó Reichstag épületét, majd reggel újra megnyitották. A berlini rendőrség letartóztatott két férfit, aki azt állította, hogy az épület biztonsági rendszerét teszteli. A Bundestag tetőtéri éttermének egyik toalettjében leptek meg őket, robbanószer előállítására alkalmas összetevők birtokában.

Az állítólagos zsurnalisztákat, akik a Max című, kéthavonta megjelenő folyóirat munkatársának vallották magukat, már szabadon engedték. A 38, illetve 43 éves férfinál kénre, sóra és szénre bukkantak. Egyikük rendelkezett ugyan sajtóigazolvánnyal, de olyan különleges passzusuk nem volt, amely feljogosította volna őket, hogy bejussanak a Reichstag belső részeibe is, ahol az alsóházi honatyák üléseznek. Ügyükben az államügyészség jár el. Az incidens után kiürítették a Reichstagot, nyomozókutyák bevonásával tüzetesen átkutatták, de nem találtak semmi gyanúsat.