Gyöngyi
6 °C
13 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Százezres béketüntetés Tel-Avivban

MTI
2002.05.11. 22:13
Több tízezer izraeli tüntetett szombat este a békéért Tel-Avivban, követelve, hogy országuk "Izrael megmentése érdekében" vonuljon vissza a palesztin területekről.

A hatóságok hatvanezerre, míg a szervezők százezerre becsülték a résztvevők számát.

Az AFP jelentése szerint a tüntetők több izraeli békemozgalom, köztük a Békét most! szervezet, valamint egy különböző baloldali személyiségeket és írókat magában foglaló "békekoalíció" felhívására gyűltek össze Tel-Aviv központjában.

A gyűlés színhelye a Rabin tér volt, amely arról kapta a nevét, hogy Jichak Rabin miniszterelnököt 1995. november 4-én itt ölte meg egy zsidó szélsőséges - ugyancsak egy békegyűlés alkalmával.

A hatóságok 1400 rendőrt mozgósítottak, mert a városban kisebb szélsőjobboldali csoportok is gyülekeztek, amelyek megfenyegették a békerendezvény résztvevőit.