Gál
6 °C
22 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

A Likud nem fogadja el a palesztin állam tervét

MTI
2002.05.13. 06:44
Sohasem fogadja el egy önálló palesztin állam létrehozását az izraeli Likud párt, amely vasárnap esti határozatával Benjamin Netanjahu volt miniszterelnök véleményét fogadta el, elvetve Ariel Saron kormányfő előterjesztését.

Saron a pártján belül reá nehezedő nyomásra válaszolva a jobboldali Likud (Egyesülés) vezető testületének ülésén olyan álláspont elfogadását javasolta, hogy a palesztinoknak véget kell vetniük a fegyveres akcióknak és politikai reformokat kell megvalósítaniuk, mielőtt bármiféle tárgyalások kezdődhetnének államuk létrehozásáról. Pártját arra kérte: támogassák a kormány erőfeszítéseit a béke és biztonság megteremtésére

A Likud azonban elvetette kormányfője véleményét, s a Netanjahu által javasolt tervezetet szavazták meg, amely egyszerűen kizárja egy független palesztin állam megteremtését. Szaeb Erakat palesztin főtárgyaló szerint a szavazás megkérdőjelezi azt a reményt, hogy bármiféle megállapodás jöhet létre Izrael és a palesztinok között.