Vendel
7 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Indiai-pakisztáni tűzharc egy kasmíri támaszponton

MTI
2002.05.14. 07:33
Fegyveres támadás ért egy indiai katonai támaszpontot a dél-ázsiai ország Dzsammu és Kasmír államában, ahol tucatnyi muzulmán szakadár szervezet harcol 1989 óta a terület függetlenségéért vagy Pakisztánhoz csatolásáért. Tizenhét ember életét vesztette a támadók és a támaszpont katonái között lezajlott tűzpárbajban. Senki sem jelentkezett elkövetőként, de a helyi rendőrség feltételezése szerint ezúttal is muzulmán szélsőségesek rajtaütéséről van szó - jelentette a Reuters.

A támadás közvetlen célpontja a Dzsammutól (Dzsammu és Kasmír téli fővárosától) tíz kilométernyire fekvő támaszpont tiszti lakótelepe volt. Civilek is vannak az áldozatok között - a katonatisztek feleségei és gyermekei. India és Pakisztán két háborút vívott már egymással a vitatott himalájai terület, Kasmír miatt. A két ellenlábas hatalom szembenállása különösen veszélyessé vált, amióta mindkettő atomfegyver birtokába jutott.