Gyöngyi
6 °C
13 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Izraeli kivonulás palesztin területről

MTI
2002.05.14. 08:41
Az izraeli hadsereg kedden reggel kivonult a ciszjordániai Halhulból. Az izraeli katonák néhány órával azután távoztak a Hebron közelében lévő palesztin igazgatású városból, hogy a térségben egy összecsapás következtében két palesztin életét vesztette. Az áldozatok egyike a helyi palesztin hírszerzés egyik vezetője, Haled Abu Hiran, a másik pedig helyettese, Ahmed Zaharan volt - közölték palesztin biztonsági források. Hajnali akciójuk során az izraeli katonák három palesztint tartóztattak le.

Izraeli közlés szerint a palesztin áldozatoknál fegyver volt, és menekülni próbáltak, amikor halálos lövés érte őket a katonák által körülzárt épületben. Ugyancsak kedden reggel négy izraeli harckocsi és egy buldózer hatolt be a Gázai övezetben lévő Rafahba. Az izraeliek mintegy 150 métert haladtak előre a palesztin autonóm területen, és két palesztint megsebesítettek.