Judit
2 °C
7 °C

Az osztrákok fele elégedetlen az EU-val

euractiv.hu
2002.05.14. 13:18
Az Európai Unió tevékenységének minőségét az osztrákok 51 százaléka rossznak találja, és csak 40 százalékuk elégedett azzal. A linzi közvélemény-kutató intézet felmérése szerint ennek ellenére nyugati szomszédaink 49 százaléka több pozitívumot, mint negatívumot lát az uniós tagság értékelésekor. Ellenkező véleményt 40 százalékuk képvisel.

A Der Standard című osztrák lap által közölt felmérés szerint csupán a megkérdezettek 30 százaléka véli úgy, hogy az Európai Unió demokratikusabbá vált országuk uniós csatlakozása, 1995 óta. Többségük (53 százalék) szerint a különböző döntéshozatali fórumok közül az elkövetkező években leginkább az Európai Unió jelentősége fog megnövekedni. A helyhatóságok esetében 27, a tartományok esetében 26, míg a kormány tekintetében csak 20 százalék vélekedett úgy, hogy azok döntéshozói tevékenysége válik leginkább fontossá a jövőben.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?