Nándor
9 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Bush: Orbán Viktor kiváló vezető

MTI
2002.05.15. 14:53
George W. Bush amerikai elnök levélben gratulált Orbán Viktor miniszterelnöknek elmúlt négyéves tevékenységéhez. A levelet Nancy Goodman Brinker, az Egyesült Államok budapesti nagykövete szerdán adta át a leköszönő kormányfőnek. A találkozót követően Szemerkényi Réka, a Miniszterelnöki Hivatal politikai államtitkára az MTI-nek elmondta: levelében George W. Bush elismeréssel szól az amerikai-magyar együttműködésről a terrorizmus elleni harcban, a NATO-n belüli magyar szerepvállalásról.

"Magyarország jó szövetséges, Orbán Viktor kiváló vezető" - idézett az amerikai elnök leveléből az államtitkár. Orbán Viktor és Nancy Goodman Brinker "jó hangulatú, baráti" megbeszélésén szó esett magyarországi belpolitikai kérdésekről, a választások értékeléséről, valamint az Európai Unió előtt álló legfontosabb fejleményekről. Az amerikai elnök felesége, Laura Bush közép-európai körútja keretében csütörtökön érkezik Budapestre, ahol találkozik Orbán Viktor miniszterelnökkel is.