Vendel
7 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Pokolgépes merénylet egy algériai piacon

MTI
2002.05.15. 15:44
Legkevesebb öt ember meghalt és vagy harminc megsérült egy kelet-algériai település piacán szerdán véghezvitt pokolgépes merényletben. A kabíliai Bidzsájához közeli Tazmalt heti piaca idején, a piac bejáratánál robbant a gyilkos szerkezet. Az algériai erőszak 1992-es elszabadulása óta ez az első alkalom, hogy az országnak ezen a vidékén, nyilvános helyen ilyen merénylet történik. Az iszlám szélsőségesei, akiknek fellépése következtében immár több mint százezer ember halt meg az ország különböző vidékein, Bidzsája régióját ez idáig megkímélték.

Az APS algériai hírügynökség ötben adta meg a halálos áldozatok számát, míg szemtanúk beszámolói szerint, amelyeket az AFP idézett, heten vesztették életüket. A mérleget a helyi híriroda nem tekintette véglegesnek. Május 30-án törvényhozási választások lesznek az észa-afrikai arab oszágban, amelyeket azonban a berberek lakta Kabília bojkottálni készül a helyi törzsek felhívására. Tavaly tavasszal lázongás tört ki az országrészben egy csendőrkézen lévő gimnazista fiú halála nyomán. 2001 áprilisa és júniusa között mintegy hatvan ember halt meg az összetűzésekben, amelyek azóta elcsitultak.