Előd
8 °C
17 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Merénylet egy amerikai ellen a Fülöp-szigeteken?

MTI
2002.05.16. 08:50
Robbanás történt egy amerikai állampolgár szállodai szobájában a Fülöp-szigetek déli részén, a Mindanao szigetén fekvő Davao város Evergreen Hoteljében. A hatvanéves amerikai súlyos lábsérülést szenvedett. Az első jelentésekből nem derül ki, hogy a mostani robbanásban megsérült amerikai milyen céllal tartózkodik (immár negyedik hónapja) Davaóban, van-e köze az antiterrorista kiképzőkhöz.

Egyelőre nem világos, hogy pokolgép okozta-e a robbanást. Tény mindenesetre, hogy szélsőséges muzulmán szervezetek gyakran hajtanak végre ilyen jellegű merényleteket a Fülöp-szigetek déli részén, egyebek között Davao városában is. E szervezetek között van az Abu Szajjaf csoport is, amely jelenleg is túszként tart fogva két amerikai állampolgárt, és amely elterjedt feltételezés szerint kapcsolatban áll az al-Kaida nevű nemzetközi terrorszervezettel.