Aliz
6 °C
14 °C

Ügyészségi meghallgatáson Kim De Dzsung fia

MTI
2002.05.16. 09:53
Befolyással való üzérkedés gyanújával beidézték csütörtökön a szöuli ügyészségre Kim De Dzsung dél-koreai elnök fiát. Az YTN helyi televízió jelentése szerint Kim Hong Gul, az elnök kisebbik fia bocsánatot kért szüleitől és a nemzettől a kirobbant botrányért. A szöuli körzeti ügyészség annak a gyanúnak a kivizsgálását kezdte meg, amely szerint Kim De Dzsung fia 2,29 millió dollárt kapott üzletemberektől annak érdekében, hogy különféle üzleti ügyeiket kedvezően bírálják el.

A botrány belpolitikai vihart kavart, még maga az államfő is arra kényszerült, hogy a múlt hónapban nyilvánosan bocsánatot kérjen fiai ügyei miatt. A befolyással való üzérkedés gyanúja az elnök másik fiával kapcsolatban is felmerült. Magát az államfőt nem gyanúsítják, de az ügy így is kész csapás a kormánypártra, tekintettel az idén esedékes elnökválasztásra és a helyhatósági választásokra.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?