Pandora, Gabriella
-1 °C
4 °C

Carter beszédét teljes egészében közölte a kubai pártlap

MTI
2002.05.16. 18:08
Teljes egészében közölte Jimmy Carter volt amerikai elnök minapi, egyebek között a rendszer demokratizálását sürgető havannai beszédének szövegét a Kubai Kommunista Párt központi lapja, a Granma. A beszédben - amelyet Carter kedden mondott a Havannai Egyetemen - a volt amerikai elnök nyíltan szólt néhány, a kubai tömegtájékoztatásban eddig tabunak számító kérdésről: így támogatta a helyi ellenzék által követelt, a demokratizálódást célzó népszavazás megtartását, s egyben kérte Fidel Castro államfőt, hogy nyissák meg a kubai börtönöket az ENSZ emberi jogi bizottsága és a Vöröskereszt szakértői előtt.

A Granma nyolc oldalából ötöt szentelt Carter felszólalásának és az egyetemi tanárok, illetve hallgatók reagálásainak. A Carter-beszédet egyébként az egész szigetország láthatta-hallhatta, mert arról cenzúra nélküli, élő közvetítést adott a kubai tévé és rádió.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?