Pandora, Gabriella
-3 °C
3 °C

Szabadkán elítélték a Magyar Szó igazgatóját

MTI
2002.05.16. 22:10
A szabadkai bíróság nem jogerősen feltételes pénzbüntetésre ítélte csütörtökön Mihók Rudolfot, az egyetlen vajdasági magyar nyelvű napilap, a Magyar Szó megbízott igazgatóját, mert megalapozottnak találta az a vádat, miszerint Mihók egy tavaly írott cikkében megrágalmazta egy szabadkai vállalat vezetőjét. A vád szerint Mihók tavaly május 13-án - akkor még nem volt megbízott igazgató - írt cikkében rágalmazta meg Miroljub Aleksicet, a szabadkai Pionir csokoládégyár igazgatóját.

Mihók közölte az MTI-vel, hogy az ominózus, "Don Corleone vacsoravendégei" című írásban a felperes sem név, sem tisztség szerint nem volt megemlítve, de Aleksic magára ismert a cikkből. Mihók a cikkben nem is Aleksicet akarta bírálni, hanem a kormány egyes tagjait, akik szabadkai útjuk során látogatást tettek a gyárban, és a privatizáció mintapéldájaként mutattak be az üzemet. Mihók viszont úgy ítéli meg: alapos a gyanú, hogy a tulajdonosok törvénytelenül jutottak a gyárhoz. A sajtó az elmúlt időszakban számtalanszor írt erről, tanúkat szólaltatott meg, ennek ellenére sohasem indult vizsgálat az ügyben. A felperes kétmillió dinár kártérítést követelt, amiatt, hogy az írás kedvezőtlenül befolyásolta vállalata üzleti tevékenységét, és csorbát ejtett tekintélyén.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?