Orsolya
7 °C
15 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Robbantás a québeci zsinagógánál

MTI
2002.05.20. 14:14
Robbanás rázta meg a kanadai québeci tartományi főváros egyetlen zsinagógáját a hét végén; az épület bejárati ajtaja megsérült, az ablaküvegek kitörtek, de senkinek nem esett bántódása. A francia ajkú Québec tartomány rendőrsége letartóztatott egy gyanúsítottat nem sokkal azután, hogy az üres zsinagógánál helyi idő szerint vasárnap kora hajnalban robbanás történt, amelyet állítólag egy robbanószerkezet okozott.

Joseph Gabay, a kanadai zsidó kongresszus vezetője emlékeztetett arra, hogy Franciaországban a közelmúltban zsidóellenes megnyilvánulások voltak, és ezzel kapcsolatban a hasonló merényletek elutasítására szólította fel Quebec lakosságát. Mint az AP jelentette, Kanadában több zsinagógát ért támadás az idén; a Torontó belvárosában levő zsidó templomban keletkezett korábbi tűz kétezer vallásos dokumentumot pusztított el.