Aliz
6 °C
14 °C

Lépfenepánik a Világbank washingtoni épületében

MTI
2002.05.21. 11:26
Lépfenegyanú miatt kiürítették a Világbank egy washingtoni épületét. Elővigyázatosságból 1200 alkalmazottnak néhány napig hazulról kell végeznie munkáját - közölte hétfőn az intézmény szóvivője. A lépfeneriadót a levélküldemények átvizsgálására szolgáló műszer jelzése alapján rendelték el. Az eddigi kontrollvizsgálatok nem erősítették meg a lépfenegyanút, elővigyázatosságból mégis az evakuálás mellett döntöttek.

A gyanús levelek további vizsgálatával kívánják tisztázni véglegesen a helyzetet - jelentette az AFP. Az amerikai laboratóriumok mintegy 200 jelenlegi és volt alkalmazottját vetik alá hazugságvizsgálatnak a lépfenés merényletek ügyében - jelentette hétfőn az ABC amerikai tévéállomás. Tavaly ősszel 5 személy vesztette életét az Egyesült Államokban lépfenespórával szennyezett levél felnyitása után. A nyomozás elsősorban a biológiai fegyverviseléssel foglalkozó marylandi Fort Detrick-i katonai laboratóriumra irányul.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?