Gál
8 °C
22 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Afganisztánban meggyilkoltak egy képviselőt

MTI
2002.05.21. 13:41
Afganisztánban meggyilkoltak egy elektort, néhány órával a megválasztása után, de egyelőre nem biztos, hogy a merényletnek politikai oka van. A férfit faluja, a nyugati Gor tartományban fekvő Aodok jelölte a nagy törzsi gyűlés, a loja dzsirga megválasztására hivatott elektori testületbe. A helyi parlamentfélének számító loja dzsirga fogja megválasztani június 10-én Kabulban az új, állandó afgán kormányt.

Mohammed Rahimot saját otthonában lőtték le, alig néhány órával azután, hogy a falugyűlés, a súra küldötté választotta őt a területi választótestületbe. Az ENSZ szóvivője szerint a gyilkosság vasárnap este vagy hétfő hajnalban történhetett. Ha politikai gyilkosság történt, ez lenne a loja dzsirga megválasztási eljárásával összefüggő első ilyen eset. Némelyek tartanak attól is is, hogy a helyi hatalmasságok megfélemlítéssel vagy megvesztegetéssel saját emberük megválasztására bírják rá a népgyűléseket - írta az AP.