Szilvia
5 °C
16 °C

Egymillió katona néz farkasszemet Kasmírban

BBC Magyar Adás
2002.05.29. 07:24
Három pokolgép robbant szerda reggel az India nyugati részén lévő Gudzsarát szövetségi állam kereskedelmi fővárosában, Ahmadábádban, hat embert megsebesítve. Mint az ahmadábádi rendőrség közölte, a három bombát egy-egy autóbuszon helyezték el, és a reggeli csúcsforgalom után robbantak föl.

Jack Straw brit külügyminiszter szerdán Delhiben India vezetőivel tárgyal, hogy megkísérelje enyhíteni a feszültséget India és Pakisztán között. Straw kedden találkozott Pervez Musarraf pakisztáni elnökkel és ezután elmondta: egyértelműen kifejezésre juttatta, hogy a nemzetközi közösséget aggasztja a határon felvonultatott egymillió katona és Pakisztántól az indiai ellenőrzés alatt álló Kasmír elleni terrorista támadások megakadályozását várja el. A BBC diplomáciai tudósítója szerint a brit külügyminiszter arra szólítja fel majd Vadzspaji indiai miniszterelnököt, hogy országa tartózkodjék a katonai fellépéstől.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?