Teréz
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Az al-Aksza mártírjai vállalták a keddi merényletet

MTI
2002.05.29. 07:54
Az al-Aksza Mártírjainak Brigádjai nevű palesztin szélsőséges csoport közölte, hogy tagjai hajtották végre el azt a két kedd esti támadást Ciszjordániában, amelyek összesen négy izraeli életét oltották ki. Ezt a Háárec izraeli napilap adta hírül szerda hajnalban internetes kiadásában. Az al-Aksza Mártírjainak Brigádjai a Jasszer Arafat palesztin elnök vezette Fatah mozgalomból váltak ki.

Izraeli források szerint a Rámalláh környéki Ofra zsidó telepen palesztin fegyveresek lesből rálőttek egy 50 éves izraeli autójára, megölve a férfit. Valamivel később egy palesztin behatolt a Náblusz melletti Itamar zsidó telepre, ahol agyonlőtte egy ortodox vallási iskola három diákját, kettőt pedig megsebesített, majd őt magát is lelőtték. Izraeli csapatok még kedd este benyomultak Rámalláhba. A katonák számos házat átkutattak a palesztin önkormányzat alatti város déli részén. A palesztin szélsőséges Hamász egyik Izrael által körözött aktivistájának házát teljesen felforgatták - írta a dpa.