Orsolya
7 °C
15 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Hazaérkeztek az ukrán tengerészek az angolai rabságból

MTI
2002.05.29. 10:46
A hét elején megérkezett Angolából Ukrajnába azoknak az ukrán tengerészeknek az utolsó csoportja, akiket angolai munkaadójuk tizenkilenc hónapon át dolgoztatott ingyen egy halászhajón. Az Ahun nevű halászhajó tulajdonosa, az angolai Alko LDA nevű vállalat nem teljesítette a tavaly májusban lejárt munkaszerződést és nem engedte a legénységet visszatérni hazájába. A munkaadó a bérek nagy részét nem fizette ki a huszonhárom tengerésznek, nem volt hajlandó meghosszabbítani a munkaszerződést és kényszerítette őket, hogy tovább dolgozzanak a hajón.

A legénység lelki és fizikai állapota válságos volt, mivel tizenkilenc hónapon át a hajón tartózkodtak - tájékoztatott Szerhij Borodenkov, a külügyminisztérium sajtóosztályának vezetője. Az ukrán tengerészek az ukrán külügyminisztérium konzuli osztálya, a dél-afrikai ukrán és orosz nagykövetség, valamint az angolai orosz konzulátus erőfeszítéseinek köszönhetően térhettek haza.