Előd
8 °C
17 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Az első színes bőrű politikus a brit kormányban

MTI
2002.05.30. 14:25
Első ízben kapott helyet színes bőrű politikus a brit kormányban: Tony Blair miniszterelnök a részben ghánai származású Paul Boatenget nevezte ki a pénzügyminisztérium főtitkárává. A tisztség hagyományosan rendkívül fontos posztnak számít a brit kormányban. Az 50 éves Boateng elemzők szerint a hatalmon lévő Munkáspárt egyik feltörekvő, tekintélyes politikusának számít, és mindig is a radikális baloldali célkitűzések lelkes támogatójaként tartották nyilván.

Boateng csillaga a Munkáspártnak az 1997-es általános választásokon aratott elsöprő győzelme után kezdett emelkedni, először az egészségügyi minisztériumban, majd a belügyminisztériumban kapott magas beosztást. Noha a londoni parlamentnek az 1890-es évektől már volt nem fehér bőrű tagja, a brit politikában ez az első alkalom, hogy színes bőrű személy miniszteri tárcához jutott.