Pandora, Gabriella
-1 °C
4 °C

Tömeges letartóztatás Pakisztánban

MTI
2002.05.30. 17:24
Pakisztánban letartóztattak 14 személyt, akiket azzal gyanúsítanak, hogy tagjai az Oszama bin Laden vezette al-Kaida nemzetközi terrorhálózatnak. Iszlámábádi kormányilletékesek csütörtöki bejelentése szerint az őrizetbe vettek többsége arab, szudáni, algériai és egyiptomi illetőségű. További személyek is a helyi hatóságok szigorú felügyelete alatt vannak - tették hozzá.

A Dawn című, angol nyelvű pakisztáni lap úgy tudja, hogy az amerikai szövetségi nyomozó iroda, az FBI ügynökei is részt vettek a letartóztatásokban. A gyanúsítottak jelenleg amerikai őrizetben vannak, kihallgatásuk ismeretlen helyen folyik. Egy karacsi biztonsági tisztviselő bejelentette, hogy egyes feltételezett al-Kaida-tagok pakisztáni városokban tartózkodnak, de szigorúan ellenőrzik őket. Többségük Karacsi közelében, egy afgán menekülttáborban él.

Pervez Musarraf pakisztáni elnök a hét elején bejelentette, hogy valószínűleg behatolt az országba az al-Kaida több kisebb csoportja. Az elnök ígéretet tett arra, hogy mindent elkövet felkutatásukra amerikai segítséggel. Amerikai illetékesek még a múlt hónapban közölték, hogy a különleges amerikai egységek néhány tagja Pakisztánban tartózkodik, s keresi az afganisztáni tálib erők és az al-Kaida megmaradt tagjait - emlékeztetett a Reuters.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!