Vendel
7 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Saját golfklubját támogatta, majd lemondott a finn kulturális miniszter

MTI
2002.05.30. 23:18
Suvi Lindén finn kulturális miniszter asszony bejelentette lemondását, miután heves bírálatok értek amiatt, hogy 170 ezer eurós állami támogatást hagyott jóvá egy olyan magán golfklubnak, amelynek ő maga is résztulajdonosa.

A miniszter asszony csütörtökön a helsinki parlamentben kijelentette: "Óvatos, körültekintő ember vagyok, ezért nem tudom megbocsátani magamnak ezt a hibát. Hosszú megfontolás után úgy határoztam, hogy lemondok kulturális miniszteri tisztemről" .

A kulturális miniszter asszony kezdetben azzal igyekezett megvédeni a klub fejlesztését célzó segély jóváhagyását, hogy ő nem tagja a golfklub vezetőségének, és nem járt el helytelenül. A parlament tagjai, a közvélemény és a sajtó részéről azonban támadások kereszttüzébe került.