Erzsébet
1 °C
4 °C

Powell szószegéssel vádolja Musarrafot

MTI
2002.05.31. 08:54
Colin Powell amerikai külügyminiszter szemére vetette Pervez Musarraf pakisztáni elnöknek, nhogy nem tartotta be a kasmíri konfliktus ügyében tett ígéretét. - Musarraf elnöktől ígéretet kaptunk arra, hogy beszüntetik a beszivárgásokat a kasmíri tűzszüneti vonalon át, de sajnálatos módon olyan adatokkal rendelkezünk, hogy ez folytatódott - mondta Powell a PBS tévének Washingtonban.

India Pakisztánt kárhoztatja egy Kasmír indiai részén véghezvitt mészárlásért, amelynek tettesei pakisztáni oldalról keltek át a tűzszüneti vonalon. Az incidens miatt, amelynek során nőket és gyerekeket gyilkoltak le, háború fenyeget a két atomfegyverrel rendelkező szomszéd között. George W. Bush amerikai elnök utasítására Donald Rumsfeld védelmi miniszter a jövő héten a térségbe utazik, hogy csillapítsa a feszültséget.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?