Előd
7 °C
17 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Parkinson-kórban szenved a török miniszterelnök?

MTI
2002.05.31. 12:29
Vezető török lapok pénteki jelentése szerint Bülent Ecevit miniszterelnök Parkinson-kórban szenved. Orvosai, akik a kórházból való hétfői távozása óta naponta vizsgálják a 77 éves politikust, azonosították nála a Parkinson-kór klasszikus tünetének számító remegést - írta a Milliyet. A Sabah című lap szerint ugyanakkor Ecevit már három éve szenved ebben a kórban, de betegségét csak nemrég kezdték el kezelni.

A kormányfő egészségi állapota miatt a török sajtó egyre nyíltabban találgatja, hogy esetleg lemond. Távozása azonban az általa vezetett hárompárti koalíció bukását és új választások kiírását is jelentené, ami ismét gazdasági válságba sodorhatná az országot. A kormányfő - aki kedden ünnepelte 77. születésnapját - 1999 áprilisában került hatalomra baloldali demokratákból, jobboldali liberálisokból és jobboldali nacionalistákból alakított koalíciója élén, amely 2001 februárja óta a Nemzetközi Valutaalap (IMF) segítségével próbálja kivezetni Törökországot történetének egyik legnagyobb gazdasági válságából.