Pandora, Gabriella
-1 °C
4 °C

Vadim Tudor bíróság elé kerül rémhírterjesztés miatt

Inforádió
2002.05.31. 14:01
Románia nemzetközi kapcsolatait veszélyeztető rémhírterjesztés vádjával kell bíróság elé állnia a Nagy Románia Párt első emberének, Corneliu Vadim Tudornak. A politikus korábban azt állította, egyes terrorszervezetek Romániában képeztették ki embereiket.

A legnagyobb román ellenzéki párt elnöke tavaly szeptemberben, az Egyesült Államokat ért terrortámadásokat követően két sajtóértekezleten állította, hogy 1994 és 1996 között - az akkori román legfelsőbb vezetés tudtával - a Hamász nevű palesztin terrorszervezet több tagja fegyveres kiképzést kapott Románia területén.

A szenátor ügyében a román Legfelsőbb Bíróság hivatott dönteni. A román büntető törvénykönyv szerint a román állam nemzetközi kapcsolatait fenyegető rémhírterjesztés miatt 5 évtől 15 évig terjedő szabadságvesztés és bizonyos állampolgári jogok megvonása szabható ki büntetésként.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?