Nándor
9 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Oroszország nem vesz részt a NATO prágai csúcstalálkozóján

MTI
2002.06.05. 11:06
Oroszország nem vesz részt a NATO tagállamainak novemberi prágai csúcstalálkozóján, mert ellenzi az észak-atlanti szövetség kibővítését. Ezt Szergej Ivanov orosz védelmi miniszter közölte szerdán Moszkvában. Azzal magyarázta Moszkva távolmaradását, hogy továbbra sincs egyetértés Oroszország és a szövetség között a NATO további bővítését illetően, a prágai csúcsnak pedig éppen ez lesz a legfontosabb kérdése.

Vlagyimir Putyin orosz elnök néhány nappal ezelőtt, a május 28-i római NATO-Oroszország csúcstalálkozón írta alá a megállapodást a szövetség 19 tagállamának vezetőivel a NATO-orosz kapcsolatrendszer magasabb szintre emeléséről. A korábbi konzultatív testületet felváltó NATO-orosz Tanács keretén belül Moszkva részt vesz az észak-atlanti szövetség döntéseinek előkészítésében a nemzetközi biztonsággal összefüggő olyan kérdésekben, mint a terrorizmus elleni harc, a regionális konfliktusok kezelése, vagy a tömegpusztító fegyverek elterjedésének megakadályozása.