Orsolya
7 °C
15 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Románia szerint kötelesség a kedvezménytörvényt megváltoztatni

2002.06.05. 16:31
Románia Magyarország kötelességének tekinti, hogy megváltoztassa a kedvezménytörvényt - hangoztatta Mircea Geoana külügyminiszter egy szerdai interjúban. A külügyminiszter nyilatkozatából kitűnt: a bukaresti kormány továbbra is ragaszkodik ahhoz, hogy a velencei bizottság állásfoglalásával összhangban a magyar fél módosítsa a törvény egyes cikkeit. A bukaresti diplomácia vezetője a többi között hangsúlyozta: "A Magyar Szocialista Párttal a viszony szilárd, régi, s együttműködési memorandum is szentesíti".

Emlékeztetett rá, hogy a román diplomácia 1996-ban a mostani új magyar külügyminiszterrel, Kovács Lászlóval tárgyalta végig a román-magyar alapszerződést. Ezután úgy fogalmazott: "A magyar szocialisták némileg mérsékeltebb politikai alakulat hírében állnak, s ezt nyugati partnereink is méltányolják azzal szemben, hogy a korábbi magyar kormányzat tevékenységében nacionalistább hangsúlyok voltak".