Nándor
8 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Izraeli válasz a palesztin merényletre

MTI
2002.06.06. 06:04
Egy palesztin biztonsági tiszt meghalt abban a támadásban, amelyet izraeli harckocsik hajtottak végre csütörtök hajnalban a rámalláhi palesztin főhadiszállás, benne Jasszer Arafat palesztin vezető lakhelye ellen.

Az izraeli hadsereg mintegy ötven harckocsival és személyszállító harcjárművel a nap első óráiban vette körül és lőtte az épületegyüttest, miután előző nap egy öngyilkos palesztin merénylő tizenhét izraelivel - köztük 13 katonával - végzett egy autóbuszon. A támadók tüzérségi és kézifegyverekből is lőtték a rámalláhi központot, amelynek jelentős részét el is foglalták.

Jasszer Arafat egybehangzó közlések szerint a rámalláhi épületegyüttesben tartózkodott az ostrom alatt, de egyelőre nem esett baja. Egyik tisztje viszont meghalt, és hatan megsebesültek. Több épületben jelentős kárt is okoztak az izraeli behatolók, akiket buldózerek is kísértek.