Orsolya
7 °C
14 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Kivégzések Vietnámban

MTI
2002.06.07. 15:45
Több halálos ítéletet hajtottak végre Vietnamban nemi erőszakért és gyilkosságért az elmúlt hetekben. Vietnam középső részén, Daklak tartományban kivégeztek egy 37 éves tanárt, aki megerőszakolt hat nyolc év körüli diáklányt, további hatot pedig molesztált. A kivégzést annak ellenére végrehajtották, hogy az áldozatok szülei kegyelemért folyamodtak az illetékes hatóságokhoz. A nyilvánvaló bizonyítékok ellenére a férfi tagadta az ellene felhozott vádakat.

Csütörtökön a vietnami fővárosban három harminc év alatti fiatalembert is kivégeztek, akik kiraboltak és megöltek két motoros taxisofőrt. Mindhárman rendszeres kábítószer-fogyasztók is voltak.

Évente több mint száz emberen hajtanak végre halálos ítéletet az ázsiai országban. Az elmúlt öt évben csak kábítószer-csempészet miatt 310 emberre szabták ki a legsúlyosabb büntetést. Halállal kell felelniük tettükért a gyilkosoknak, a nemi erőszak elkövetőinek és a hazaárulóknak is. 1997-ben ugyan 77-ről 44-re csökkentették azoknak a bűntetteknek a számát, amelyek elkövetése esetén halálos ítélet szabható ki, de nemzetközi emberjogi szervezetek továbbra is bírálják Vietnamot a kivégzések miatt. Az AFP hírügynökség adatai szerint ebben az évben 13 embert végeztek ki a délkelet-ázsiai országban.