Vendel
7 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Specializálnák a NATO haderejét

dpa
2002.06.08. 15:37
Specializáltabb NATO haderőre lenne szükség, melyben a tagországok olyan területekre koncentrálhatnának, melyhez igazán értenek - jelentette ki Donald Rumsfeld egy terrorellenes konferencián. Az amerikai védelmi miniszter kiállt a szövetség bővítése mellett is. Rumsfeld egy skandináv és balti védelmi miniszterekkel közösen tartott terrorellenes konferencián elmondta: a NATO bővítésének nem szabadna határokat szabni. Minél több ország csatlakozik a NATO-hoz, az jót tesz a szövetségnek - nyilatkozta Rumsfeld.
A konferencián részt vevő Litvánia, Lettország és Észtország valamennyien NATO tagjelölt államok, meghívásuk a szervezetbe akár a novemberi, prágai NATO-csúcsértekezleten bekövetkezhet. Mindhárom ország jelentős fejlődést ért el a NATO-tagság feltételeinek teljesítésében - jelentette ki Rumsfeld. Sajtókonferenciáján Rumsfeld nem kívánt nyilatkozni közelgő kasmíri békéltető tárgyalásairól.