Vendel
7 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

John Lukacs új könyvéről a The Washington Post

MTI
2002.06.09. 18:32
A The Washington Post vasárnapi könyvszemle-melléklete értékelést közölt John Lukacs, az Egyesült Államokban élő, neves magyar származású történész új könyvéről, az At The End Of An Age (Egy korszak végén) című munkáról.

A könyv alaptétele szerint az emberiség annak a mintegy fél évezredes "modern kornak" a végéhez érkezett, amelynek fő jellemzője a nemzetállamok, a városok, az ipar és a demokrácia felemelkedése volt. A The Washington Post értékelésének szerzője, David Greenberg, aki maga is történelmet oktat a New York-i Columbia egyetemen, elismeri, hogy ezeknek az említett jellemzőknek egy része a mai "posztmodern" korban valóban visszájára fordulhat, de Lukacs könyve nem győzte meg arról, hogy olyan történelmi korszakba lépünk, amelyet az eddigitől alapvetően eltérő feltételek határoznak meg.