Jenő
-2 °C
6 °C

Átalakítják a palesztin kormányt

MTI
2002.06.09. 18:37
A Palesztin Hatóság vasárnap Rámalláhban bejelentette, hogy átalakítják a palesztin kormányt. A kabinetnek az eddigi 31 helyett 21 tagja lesz, s első ízben hoznak létre belügyminisztériumot. Az átmeneti kormány feladata a 2002 végére, illetve 2003 elejére kitűzött helyhatósági, törvényhozási és elnökválasztások előkészítése lesz - közölte Jászir Abed Rabbo tájékoztatási miniszter, aki sajtóértekezleten jelentette be a kormányátalakítást. Mint hozzáfűzte: a kabinet kisebb, de hatékonyabb lesz.

Az új kormány teljes listáját még nem hozták nyilvánosságra, de az AFP értesülése szerint megmarad a posztján Nabíl Saat tervezési és nemzetközi együttműködési miniszter, Szaeb Erakat, a helyi kormányzati ügyek minisztere és Mahir el-Maszri kereskedelmi és gazdasági miniszter. Muhamad Zuhdi an-Nasasibi pénzügyminiszter helyét Szalam Fajad veszi át.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?