Ödön
2 °C
11 °C

Pokolgépes merénylet egy izraeli busz ellen

MTI
2002.06.11. 13:49
Pokolgép robbant kedden a palesztin Hebron várostól délre az országút mentén, súlyos károkat okozva egy arra haladó, diákokat szállító izraeli autóbuszban - jelentette az izraeli rádió, valamint biztonsági és kórházi források. A jelentés szerint három diák megsebesült, egyikük súlyosan. A merénylet Bani Naim település és Kirjat Arba zsidó telep közelében történt a Jordán folyó nyugati partján.

A busz negyven diákot szállított, és éppen pihenőt tartott a támadás pillanatában. Mint a legtöbb jármű a feszültséggel terhes vidéken, ez is megerősített karosszériájú busz volt - azok sebesültek meg, akik a robbanás pillanatában éppen a járművön kívül tartózkodtak. Az izraeli-palesztin feszültség húsz hónappal ezelőtti kiéleződése óta a zsidó telepesek gyakori célpontjai az izraeli megszállást elutasító palesztin támadásoknak - emlékeztet a Reuters hírügynökség. Hebron városa különösen sérülekeny e téren, mert több mint százezer palesztin lakos mellett néhány száz főnyi izraeli is lakik benne elkülönülten.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?