Pandora, Gabriella
-1 °C
4 °C

Bin Laden él - állítja Omar molla

Népszabadság
2002.06.13. 06:15
Oszama bin Laden terroristavezér él, Afganisztánban van, és részt vesz a koalíciós katonai erőkkel szembeni ellenállás szervezésében – állítja Omar molla, a kabuli hatalomból elűzött tálibok volt legfőbb vezetője, akivel egy orosz hetilap készített interjút a lap állítása szerint. Az Argumenti i Fakti (Érvek és Tények) című orosz hetilap internetes kiadása szerdán azt állította, hogy a molla elektronikus levelezés útján néhány nappal ezelőtt válaszolt a lap azon kérdéseire, amelyeket közvetítők (volt tálib tisztségviselők és arab újságírók) útján juttattak el neki még a tavasz kezdetén. A lap nem közölte, hogy a volt tálib vezető hol rejtőzködik.

A molla kijelentette, hogy nincs köze a tavaly szeptember 11-i amerikai terrorcselekményekhez. Viszont megfenyegette az Egyesült Államokat: ha nem állítja le az iszlám elleni igazságtalan háborúját, akkor további, a tavaly szeptemberiekhez hasonló merényleteket fognak elkövetni az ország ellen, saját területén. „Nekünk csak minimális veszteségünk van, és továbbra is harcra készek vagyunk. A szent háború csak most kezdődött el, és tüze eléri Amerikát, le fogja rombolni fővárosát” – mondta a molla a lap internetes kiadása szerint, amelyet idéztek a világhírügynökségek.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?