Nándor
9 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Feltételezett al-Kaida-tagot fogtak el

MTI
2002.06.13. 10:01
A szudáni hatóságok őrizetbe vettek egy férfit azzal a gyanúval, hogy az illető le akart lőni Szaúd-Arábiában egy amerikai katonai repülőgépet - jelentette csütörtökön a CNN amerikai hírtelevízió. A szudáni állampolgárságú gyanúsított, akit az al-Kaida tagjaként emlegetett a hírtelevízió, állítólag bevallotta, hogy behatolt a Szaúd-Arábiában állomásozó amerikai erők egy szigorúan őrzött támaszpontjára, és megkísérelte egy föld-levegő rakétával egy amerikai katonai repülőgép lelövését - idézte a dpa a hírtelevízió washingtoni kormánykörökre hivatkozó jelentését.

Május elején egy orosz gyártmányú rakéta - vállról indítható SA-7-es - alkatrészeit fedezték fel a szóban forgó támaszpont biztonsági zónáján belül. A Szövetségi Nyomozó Hivatal (FBI) egy jelentése már akkor az al-Kaida mesterkedését látta a fenyegető lelet felbukkanása mögött.