Gyöngyi
6 °C
13 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Unalmas volt a cseh választási kampány

MTI
2002.06.13. 20:39
Tisztességesnek, aránylag tárgyilagosnak, nagy botrányoktól mentesnek, ugyanakkor eléggé ötletszegénynek és unalmasnak minősítette a cseh politológusok többsége a hétvégi képviselőházi választást megelőző kampányt - a politológusok és a szociológusok csütörtökön a televízió kerekasztal-beszélgetésén nyilatkoztak.

A választás két nagy esélyese - a Polgári Demokratikus Párt és a Cseh Szociáldemokrata Párt - csütörtökön délután Prágában, illetve Ostraván tartott kampányzárót. Megfigyelők szerint a szociáldemokraták kampányát a "nyugodt erő" és a "szolidaritás" jelszavakkal lehetne jellemezni, míg a polgári demokraták a "szakértelemre" és az esetenkénti "konkrét témákra" helyezték a hangsúlyt. A vitában résztvevő reklámügyi szakemberek szerint a pártok az idén mintegy 350 millió koronát költöttek a választási kampányra. Egy friss felmérés szerint a csehek 28 százaléka úgy véli, hogy a választás eredménye befolyásolni fogja az ország életét, míg 46 százalék szerint semmiféle lényeges változásra nem lehet számítani. Az emberek 26 százalékának nincs egyértelmű véleménye a kérdésről, illetve nem nyilatkozott.