Gyöngyi
6 °C
13 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Fujimori kiadatását követeli az Amnesty International

MTI
2002.06.15. 08:36
Amnesty International nemzetközi emberi jogi szervezet pénteken felszólította a japán kormányt, hogy tegyen eleget a perui kormány Alberto Fujimori perui exelnök kiadatására vonatkozó kérelmének. Fujimori 2000 novembere óta él a távol-keleti szigetországban, ahonnan családja származik. A perui kormány csütörtökön fordult Tokióhoz kiadatási kérelemmel, hogy a volt elnököt, aki 1990 és 2000 között kormányozta a dél-amerikai országot, bíróság elé állíthassa.

A volt perui elnök ellen nemzetközi letartóztatási parancsot is kiadtak törvényellenes szövetkezés, illegális vagyonszerzés, kínzás és baloldali szimpatizánsok meggyilkolására adott parancsok miatt. Ez utóbbi két vádpont emberiség elleni bűntettek vádjává is súlyosbodhat - emlékeztetett a londoni székhelyű, tekintélyes emberi jogi szervezet.