Judit
3 °C
7 °C

Szabadságra mennek a Kasmírért harcoló indiaiak

MTI
2002.06.15. 14:46
A feszültség csökkenésének újabb jeleként az indiai nemzetbiztonsági tanács engedélyezte, hogy az indiai-pakisztáni határra kivezényelt katonák szabadságot vehessenek ki június végétől. A testület az Atal Behari Vadzspaji kormányfő elnökletével pénteken tartott ülésén úgy döntött, hogy a határ mentén állomásozó csapatok továbbra is harckészültségben maradnak, de tíznapos szabadságot vehetnek ki katonák - jelentette az ITAR-TASZSZ az Indian Express című újságra hivatkozva.

A szabadságolás felfüggesztését az indiai fegyveres erők tavaly decemberi általános mozgósításának keretében rendelték el. Az indiai parlament ellen Pakisztán-barát terroristák által december 13-án végrehajtott merénylet után - különböző adatok szerint - 650-750 ezer katonát vezényelt ki Újdelhi az indiai-pakisztáni határra.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?