Hedvig
7 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Korrupcióval vádolják a dél-koreai elnök második fiát is

MTI
2002.06.17. 11:37
A dél-koreai igazságszolgáltatás hétfőn bíróság elé idézte Kim De Dzsung elnök második fiát is annak a korrupciós ügynek a vizsgálatában, amelynek kapcsán már őrizetbe vették az államfő legifjabb fiát. Az elnök három fia közül a középső, Kim Hong Up ügyvédei útján jelezte: szerdán megjelenik Szöul ügyésze előtt, hogy válaszoljon a pénzmosás és a befolyással való üzérkedés ellene felmerült vádjára. Az elnök legkisebb fiát, Kim Hong Gult két hete helyezték vád alá, korrupció, befolyással való üzérkedés és adócsalás miatt, egyúttal őrizetbe vették ügye tárgyalásáig.

Az államfő családja és munkatársai körül kirajzolódó korrupciós ügy belpolitikai vihart kavart, az államfő vezette Millenniumi Demokrata Párt térvesztését okozta a júniusi helyhatósági választásokon, és most a párt decemberi elnökválasztási szereplését is fenyegeti, annak ellenére, hogy az alkotmány értelmében maga Kim De Dzsung már amúgy sem szállhat versenybe az államfői posztért.