Előd
7 °C
17 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Milosevic miatt kutattak volna az állambiztonsági főnök lakásán

MTI
2002.06.18. 12:35
A jugoszláv külügyminiszter burkoltan ugyan, de megerősítette azokat a belgrádi sajtóértesüléseket, amelyek szerint a hágai Nemzetközi Törvényszék (NT) nyomozói a Milosevic-per szempontjából kulcsfontosságú dokumentumot akartak lefoglalni Jovica Stanisic, az állambiztonsági szolgálat egykori főnökének belgrádi lakásán.

A szerb hatóságok az NT kérésére péntek este akartak házkutatást tartani Stanisicnál. A B92 belgrádi rádió úgy értesült, hogy az NT nyomozói Slobodan Milosevic 1997-es keltezésű, szigorúan titkos rendelete iránt érdeklődtek, amellyel a volt jugoszláv államfő kivonta a szerbiai belügyminisztérium alárendeltségéből, és saját ellenőrzése alá helyezte a titkosszolgálatot, annak minden különleges alakulatát és félkatonai egységét. A rendeletről sohasem tájékoztatták a nyilvánosságot.

A B92 szerint a nyomozó végül elálltak a házkutatástól, miután a volt titkosszolgálati főnök ügyvédje és a belügyi felső vezetés is megerősítette, hogy a szóban forgó okmányt Stanisic néhány nappal korábban átadta a belügyi levéltárnak.